13-09-2009 Renske 8-1-2019

 

 

Renske is als Ayla geboren op 13 september 2009 in Exloërveen bij Esther Hoeksema. Het was het eerste nest van haar moeder Britt fan ’t Suydevelt. De vader van het nest is Max fan ’t Suydevelt. Haar eerste ervaringen deelde Renske met haar 5 zusjes en 2 broertjes.

Op 7 november 2009 kwam ze bij ons wonen. Daarvoor moest ze eerst een autorit van zo’n 270 kilometer maken. Op de schoot van Sylvia heeft ze lekker liggen slapen en ze kwam uitgerust in Duizel aan. Daar maakte ze meteen kennis met Fenna haar grote vriendin en met Bente.

 

 

Ondertussen vermaakt ze zich iedere dag met onze Lobke. Ze zijn acht poten op een buik, als je zo tenminste van honden kunt spreken. Ze zijn elkaars maatjes. Ook speelt ze regelmatig met Sem haar grote vriend uit de buurt.

Renske loopt regelmatig shows. In Duitsland is ze Rheinlandsjugendsieger 2011 geworden en ook werd ze FCI-Jahrhundertsiegerin. Daarom staat ze nu met een foto in het 100-jarig bestaan boek van de FCI. Op haar naam staat ook de titel VDH-kampioene.

Renske is een heerlijke stuiterbal. Vanaf haar twee jaar is ze rustiger geworden, maar ze blijft een echte drent. Ondeugend, een knuffel, hard werkend voor haar baas, lief voor kinderen en volwassenen.

Ze heeft de showresultaten behaald die nodig zijn om zelf mama te mogen worden. Ook heeft ze van haar mama en papa mooie A-heupen gekregen.

Op 16 april 2011 is Renske met Theo naar de fokdag van de Drenten geweest. Het A-nest van Britt en Max is daar gekeurd. Op dezelfde dag zijn haar ogen getest. De uitslag van de ogentest was helemaal in orde. Ze is voorlopig voor een jaar PRA vrij.

In Timo van de Haeckpolder hebben we een lieve mooie reu gevonden. Met hem heeft ze op 28 januari 2012 haar eerste nestje gekregen. Vier heerlijke zonen en twee lieve dochters vormen ons E-nest.

Eind oktober 2013 heeft de dekking plaatsgevonden tussen Renske en Tobias van Drentenpassie. Op 27 december 2013 is Renskes en ons tweede nestje drenten pups geboren, ons G-nest. Dit nest bestaat uit 2 kerels en 4 dames.

17 Mei 2015 heeft Renske een prachtig nestje, ons I-nest op de wereld gezet vier dochters en een zoon. Squanto fan ’t Suydevelt werd daarmee voor de eerste keer vader. Uit dit nestje is Imke Renske Út it suden (Sterre) bij ons blijven wonen. Met haar hoopten we onze Drentsche Patrijshondenlijn voort te zetten, dit is ondertussen gebeurd. Op 5 januari 2018 heeft Sterre haar eerste nest pups op de wereld gezet, ons N-nest !

Op 22 oktober 2016 is Renske voor de laatste keer mama geworden. De 7 pups – 5 reutjes en 2 teefjes – van Renske en Jelt Wobbe Argos fan ’t Patrijzen Bos vormen samen ons K-nest. Een fantastisch nest pups, lees honden met een behoorlijke jachtdrift. Fijn voor de honden dat meerdere baasjes met hen op deze wijze aan de slag zijn.

 

 

Lieve Renske ?

Wat heb je ons laten schrikken. ‘Hebben we iets aan je gemerkt?’ Nee, je was wel ietsjes afgevallen maar er rinkelden geen alarmbellen. Je gewicht wilde wel eens wisselen met alle hondensnoepjes hier in huis. We maakten ons dus ook geen zorgen. Je was altijd vrolijk, enthousiast en je at bijna altijd goed.

Dinsdag 8 januari toen ik thuis kwam van mijn werk, vertelde Theo dat je niet lekker was. Je had overgegeven en wilde geen snoepjes aannemen (!) hij vond je mat. Je kwam mij begroeten, misschien inderdaad niet zo enthousiast als altijd maar je kwam en bleef bij me in de buurt. Ik vond je koud en heb je getemperatuurd: 35,9 graden, je tandvlees was akelig wit.

We zaten binnen een half uur bij de dierenarts in Eersel. Hanneke voelde niets aan je lymfeklieren, hoorde niets aan je longen noch hart. Bloed werd afgenomen daar was niets geks aan te zien. Echo van de milt en lever was oké. Bij de darmen zagen we wel een verdikking in de darmwand. Röntgenfoto van hart en longen liet niet zien. Er werden geen bloedingen gevonden.

Toch nog maar een hartecho maken. Het hartzakje was gevuld met vocht waarschijnlijk afkomstig van een tumor die we aantroffen op je hart, daardoor kon het niet goed pompen. Jouw hart dat zo groot was voor alle honden en mensen om je heen. We vermoeden dat de harttumor een uitzaaiing was van het (mogelijke) carcinoom in je darmwand. 

Je was nog niet benauwd maar je was zo ècht niet lekker. 

Lieve Renske we hebben de beslissing genomen om je te laten gaan. Wat deed ons dat ontzettend pijn. Je hebt ons zoveel gegeven in de bijna 9,5 jaar dat je bij ons was. Veel te kort nog.

Vele shows hebben we samen gelopen en daardoor heel veel lieve mensen leren kennen. Met Theo heb je jachttraining gedaan en wat heb je daar samen met hem van genoten. Apporteren deed je als de beste, je wilde o zo graag voor ons werken met een aai of snoepje als beloning.

Vier prachtige nestjes heb je ons gegeven. 24 Lieve zonen en dochters lopen er van je rond. 24 Drentsche Patrijshonden die het leven van hun baasjes verrijken. 

 

Dank je wel lieve lieve Renske ? voor alles dat je ons de afgelopen ruim 9 jaar gegeven hebt. Dank je wel voor alle knuffels voor alle lachmomenten dank je wel voor alles 

Groetjes aan Bente en Fenna aan de andere kant van de regenboog ?


zooplus.nl