Hylke Jelmer Út it suden

Hylke Jelmer Út it suden

 

Sammy is een Friese stabij reu geboren als Hylke Jelmer Út it suden op 7 september 2014 bij fokker Elize Helmer – Kennel Út it suden te Duizel.

 

kleine Sammy eind 2014

Sammy woont bij Piet eind 2014

Op 1 november 2014 is Sammy bij mij komen wonen.

Vanaf het begin was en is Sammy een lieve aanhankelijke hond die ook zijn eigen ding kan doen.  Aangezien ik een alleenstaande man ben (weduwnaar), was en is dit een prima eigenschap in deze omgeving. Dit was bijzonder goed onderkend bij het toewijzen van een puppy.

Sammy kan goed alleen zijn, maar is ook dolgraag onder de mensen. Hij is dan heel enthousiast en vriendelijk. We gaan diverse keren per dag wandelen en daar waar het veilig genoeg is, kan hij prima loslopen. Sammy is vriendelijk naar de meeste andere honden.

 

Vooral met en bij kinderen gedraagt hij zich voorbeeldig, met kleindochter Lisa is hij dikke maatjes. Als zij bij mij is dan zijn ze samen 2 handen en 4 poten op een buik.

Steeds vaker kreeg ik de opmerking: wat een mooie en lieve hond. Ook Elize (fokker) gaf te kennen dat Sammy een mooie hond was geworden.

Deze opmerkingen werden nog eens bevestigd tijdens de fokkersdag op 28 mei 2016 in Zutphen. Inmiddels is Sammy al 2 keer op show geweest waar hij een U1 en U2 kwalificatie kreeg. Zijn heupen en ellebogen zijn geröntgend en hij mag door het leven met mooie A heupen en ellebogen ED0.  

Ook zijn alle verdere medische aspecten onderzocht met als resultaat dat hij nu staat ingeschreven als dekreu bij de beide rasverenigingen: bij zowel de NVSW als Onze Stabyhoun.

 

Sammy staand bankje 2016 12 02

 

 

 

 

 

 

In 2018 en 2019 is Sammy vader geworden, beide keren van 8 prachtige pups. 

Het belangrijkste is en blijft dat Sammy een lieve, betrouwbare, gezonde en waakzame kameraad van mij is geworden en hopelijk nog lang zal blijven.

 

Piet Hermans

Sammy heeft zijn eigen site:    Hylke Jelmer Út it suden      zooplus.nl