Drentsche Patrijshonden pups uitgevlogen

Drentsche Patrijshonden pups uitgevlogen

 

Onze Drentsche Patrijshonden pups zijn geboren. Op vrijdag 5 januari 2018 zijn Sterre en Abbe de trotse ouders geworden van 5 zonen en 2 dochters.  Het is het eerste nestje voor onze Sterre, ons N-nest. Sterre is een natuur talent en doet het super als kersverse moeder.

Al deze Drentsche Patrijshonden pups hadden een goede start. Na de eerste nacht bleek de first born Bles te zijn afgevallen. We hebben er alles aan gedaan om hem te helpen maar het heeft niet mogen baten.

Zijn broers en zussen doen het prima, ze zijn lekker actief en komen goed aan. Het zijn heerlijke actieve, nieuwsgierige maar zeker rustige pups (nog wel). Hun activiteiten veranderen nu elke dag.

Over een paar dagen worden ze 5,5 week oud gechipt door de buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer. De dames gaan Nanna Sterre – en Niesje Sterre Út it suden heten. De heren krijgen de stamboomnamen: Nanne Abbe -, Nelle Abbe -, Nisse Abbe – en Nolle Abbe Út it suden. Sommige roepnamen zijn al bekend: Nol, Boris en Pluk.

Weer een paar dagen later gaan we met de pups voor het eerst naar de dierenarts. Hiervoor bezoeken we de Anicura dierenkliniek Eersel. Daar krijgen ze hun eerste enting en worden ze helemaal nagekeken. De pups zijn al twee keer ontwormd en voordat ze vanaf 8 weken met hun nieuwe baasjes meegaan worden ze nog twee keer ontwormd.

 

Drentsche patrijshond pups

 

Heeft u belangstelling voor een Drentsche Patrijshond pup? 

Kijk dan ook eens op de site van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland – DPHCN  !

 

Zie N-nest dekking en dracht !


zooplus.nl

Nieuws0 comments