O-nest dekking en dracht

O-nest dekking en dracht

 

12 September 2018 was het zover. Willemijn appte dat ze Silke haar eerste bloeddruppels had gevonden. Afgesproken werd dat ik haar dag 7 van haar loopsheid op zou halen. Silke voelde zich meteen weer thuis hier, heerlijk om te zien. Dag 8 ging ik met haar naar de AniCura Dierenkliniek in Eersel voor een inwendig onderzoek, een uitstrijkje en de eerste progesteron waarde bepaling. De progesteron waarde was nog te laag.

Een paar dagen later kregen we de uitslag van het uitstrijkje, gelukkig was de uitslag negatief en had Silke geen antibioticum nodig. Deze ronde steeg Silke haar progesteron waarde langzaam, maar vrijdag 28 september was het eindelijk zover: de progesteron waarde stond ’s morgens op 10,6. Vanaf de eerste dag van Silke haar loopsheid hielden we contact met het baasje van Fienor, na iedere progesteron bepaling brachten we hem steeds op de hoogte.

Die middag kwam hij met Fienor naar Eersel waar via IUI (Intra Uteriene Inseminatie) de dekking plaatsvond. Volgens de dierenarts Monique van Wijk ging de inseminatie super. Silke was heel relaxed en na een kwartiertje stonden we samen al weer buiten.  Op een terrasje hebben we onder toeziend oog van Fienor op de geslaagde dekking geklonken. Het lange wachten kon beginnen. 

Vrijdag 26 oktober kwam Silke met haar bazinnetje weer naar Eersel dit keer voor de echo. Willemijn en ik vonden het allebei heel erg spannend. Silke sliep veel en at als een bootwerker, schooide heel de dag om koekjes, maar we durfden er niet op te hopen dat ze drachtig zou zijn. 

Maar ‘it sil heve’ eind november verwachten we de pups van Silke en Fienor !

 

Silke in love

Waar blijft Fienor nou?  Ik heb hem net toch ècht gezien !

Video – echo Silke 26 oktober 2018

Video – Silke 15-11-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie ons  O-nest pups geboren

zooplus.nl