Arjen Hylke Út it suden

Arjen Hylke Út it suden roepnaam Hylke is een lieve reu. Zoals zijn eerste naam al doet vermoeden is Hylke uit Fenna’s eerste nestje het A-nest samen met Maiko van Mel’s Famke.

Hylke is geboren op 21 april 2009 en staat sinds half 2012 op de dekreuenlijst.

arjen hylke út it sudenA nest Hylke 2013 03 31 kop

 

 

 

Arjen Hylke

Út it suden

 

 

Hylke is volgens Anneke zijn bazinnetje een Stabij in alle opzichten:

”In huis is het een hele rustige, beetje gevoelige knuffelhond en hij is erg makkelijk ook naar onze klanten, die toch regelmatig binnen komen. Hij slaat aan als er aangebeld wordt, maar is ook weer snel stil.

Verder zal hij nooit iets pakken wat niet van hem is, ook al ligt het vlak voor hem. Zelfs als we een speeltje of een brokje voor hem op tafel laten liggen, zal hij het er niet zelf af pakken.

hylke in het veld 2013 05 20

Hylke in het veld mei 2013

Hij is altijd te porren voor een zoek- of apporteerspelletje en is dikke maatjes met zijn neefje Benne die een paar dagen per week bij ons is.

Hylke is een “kat uit de boomkijker”, benadert vreemde mensen en honden voorzichtig , maar als het zijn goedkeuring heeft ,vindt hij het allemaal prima. Het is ook wel een hond die graag zijn eigen gang gaat.

Hij is ook een grote liefhebber van zwemmen, het liefst in het IJsselmeer en achter de ganzen aan. Dat kan hij dan een hele tijd volhouden voordat hij besluit om maar weer eens aan wal te komen. A nest Hylke 2013 05 20 (4)

Doordat ik in de eerste jaren veel trainingen aan Ralph en Wilna heb moeten overlaten, ben ik vorig jaar zelf met hem gaan trainen. Ik train nog steeds met Hylke, na de basistraining die ik vorig jaar met hem heb gedaan, hebben we vervolg 1 gedaan, beide met zeer goede punten.
Nu doen we vervolg 2 en daarna wil ik doorgaan met GHH training. Hylke heeft namelijk best een eigen willetje en als hij afgeleid wordt, trekt hij graag zijn eigen plan. Dus het is goed om een vinger aan de pols te houden .

We hebben alle twee heel veel plezier in de trainingen en ik merk ook dat Hylke steeds meer op mij gericht is, ook al is het hard werken!

Op dit moment zijn we met 3 van zijn vriendinnen aan het trainen voor een sponsorloop. Dan lopen we 10 km met de honden. Veel aan de lijn trainen dus!
Voor zijn vele vriendinnen is het trouwens een elegante heer en hij behandelt ze met respect, ook al ruiken de dames soms wel erg lekker en wordt hij daar wel eens een beetje nerveus van.”

A nest Hylke 2013 05 05 Enkhuizen_2000x1334

Hylke in Enkhuizen mei 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hylke is op 22 juli 2013 voor het eerst papa geworden.

Zijn eerste verloofde was Anke van Nij Wybranda. Zij woont bij familie De Boer van de Kennel Nij Wybranda.

Op 6 oktober 2014 is Hylke voor de tweede keer vader geworden. Zijn tweede vriendin heet Floor (Attie Hankie Poike fan ‘e Nije Swemmer). Floor is gefokt door Tineke Don en Nicolette Vlaming en woont bij hen in Zwijndrecht.

In 2015 ontmoette Hylke zijn derde en laatste verloofde Tryske (Fan ’t Bosschagenwold Tryska-Bente) teefje van Paul en Annelies Bosma. Samen met haar mocht hij op 29 september 2015 vijf gezonde pups op de wereld verwelkomen: 2 zonen en 3 dochters.

Uit alle drie deze nesten zijn er nakomelingen die weer voor eigen nestjes hebben mogen zorgen. Hylke is dan ook de trotse vader en opa van maar liefst 22 kinderen en 33 kleinkinderen.

Hiervoor willen we Anneke en haar man Cor heel erg bedanken dat zij dit mee mogelijk gemaakt hebben. 


zooplus.nl