P-nest pups geboren

P-nest pups geboren

 

Rustig heeft Sterre haar dracht nagenoeg uitgedragen. Vanaf de 56e dag ben ik haar gaan temperaturen. Een hond zit normaal op een temperatuur tussen de 38 en 39 graden Celsius.

Als de worp zich aan gaat dienen dan gaat de temperatuur dalen. Als de temperatuur onder de 37 graden Celsius schiet, worden de pups normaal gesproken binnen 12-24 uur geboren.

Deze piekdaling liet zich vrijdagochtend 12 april zien. Sterre was gedurende de dag behoorlijk rustig. De nacht van dinsdag op woensdag had ze het al iets zwaarder gehad maar de worp zette niet door. Dit was te verwachten want haar temperatuur was toen nog te hoog.

Ook de nacht van vrijdag op zaterdag verliep redelijk rustig. Ze had het niet echt heel zwaar, maar ze moest wel werken. Het voorwerk was goed te doen voor haar.

 

Sterre heeft weeën                             video

pups paar uur oud

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagochtend rond 8 uur werd het voor mij duidelijk dat de pups niet al te lang meer op zich zouden laten wachten. Theo liet haar nog even plassen en poepen. Sterre was amper binnen of de eerste pup #1 reutje diende zich aan. Binnen 4 minuten was pup #2 een teefje al geboren en een kwartiertje later hield ik pup #3 weer een teefje in mijn handen.

2 Uur en 20 minuten later lagen er 8 puppen in de werpkist. Pup #9 een prachtig volgroeid donker teefje heeft jammer genoeg het levenslicht niet mogen zien. 

 

 

Pup #4 was een klein reutje van 178 gram die wij Ukkie gedoopt hebben. Een vechtertje was het, hij deed niet onder voor zijn broer en zussen, die tussen de 302 en 396 gram wogen bij de geboorte. Vanaf de tweede dag ben ik hem wat bij gaan voeren met puppymelk door middel van een spuitje. Dit ging goed, hij had een prima zuigreflex. Ook zocht hij steeds keurig netjes een tepel op bij Sterre. Alleen miste hij op de ene of andere manier de kracht om goed uit de tepels de drinken. Ook werd hij door de rest regelmatig van de tepel weggeschoven.

Vanaf maandag middag ben ik Ukkie echt om de twee uur gaan voeden. Langzaam begon hij aan te komen en hadden we goede hoop. Ondertussen tutterde hij bij Sterre en sliep hij heerlijk tussen zijn broer en zussen. Woensdagavond begin zijn zuigreflex wat minder te worden en viel hij weer wat af.

Daarom ben ik donderdagochtend met hem naar de AniCura Dierenkliniek Eersel gegaan. De dierenarts vond hem zeer actief voor zo’n hummeltje en besloot om hem antibioticum te geven. Ook adviseerde ze mij om met sondevoeding te beginnen i.p.v. het voeden met het spuitje.

Vol goede moed zette ik daarom mijn schouders er weer onder. De voedingen erna ging het prima en was hij na iedere voeding weer een beetje bijgekomen. Na 23.00 uur ging het ineens mis. Hij had pijn, was helemaal nat. Het ging niet goed met hem.

Rust zacht Ukkie

Om 1.55 uur is hij in mijn armen ingeslapen en heeft hij een plekje bij zijn zusje gekregen.

 

De andere 7 pups groeien als kool en worden super verzorgd door hun mama Sterre.

 

Zie ons P-nest pups en hun baasjes !