Hinke

Hinke

 

Hinke heet op haar stamboom Frou Hinke Brecht From Fra-Joo’s Home. Ze is geboren op 21 september 2016 in Grashoek bij Henrico Reerink. Haar ouders zijn Staby’s Proud Brecht en Abe of Staby Island. 

Alle pups geboren bij Kennel From Fra-Joo’s Home hebben respectievelijk ‘Lady’ of ‘Lord’ voor hun stamboomnaam staan. Lord of Lady past natuurlijk niet bij een Friese stabij, daarom hebben de pups uit het H-nest van Henrico het voorvoegsel ‘Frou’ respectievelijk ‘Hear’ gekregen.

Hinke woont bij Henrico en zijn vriend Martin heerlijk tussen de andere honden. De honden hebben daar alle ruimte om heerlijk rond te rennen en te spelen. Dit dametje is dan ook een echte buitenhond.

Op vrijdag 10 augustus 2018 is ze met mij mee geweest naar de Wereld Dog Show in Amsterdam. Henrico kon haar zelf die dag niet showen. 

We hebben een heerlijke dag gehad. Lekker ontspannen, want onze eigen honden had ik niet ingeschreven. We gingen samen ons best doen en plezier maken en dat is gelukt. Het was een fantastische dag. Frou Hinke Brecht mag zich nu World Winster 2018 noemen. Super trots ben ik op dit o zo lieve meisje.

 

Na afloop hebben Henrico en ik de koppen bij elkaar gestoken. Met zo’n mooie showresultaten, zo’n lief karakter en goede gezondheid zou het toch fantastisch zijn als Hinke in de toekomst een nestje op de wereld zou mogen zetten.

De benodigde show resultaten waren snel binnen. Haar heupen èn ellebogen werden geröntgend en voor de inventarisatie gingen Hinke en ik naar Marijke Teusink in Heeze. Ze staat nu op mijn en Henrico’s naam. In november 2019 hebben wij de positieve toestemming voor de dekaanvraag van de NVSW binnengekregen. 

Siebe en Hinke zijn samen de ouders geworden van ons R-nest.

In 2021 hebben we de dektoestemming gekregen voor Hinke samen met Abe – stamboomnaam Abe Jilles van Holwerda Sathe. Eind 2021 hopen we op een mooi nestje van Hinke en Abe, ons U-nest.

 

zooplus.nl