L-nest dekking en dracht

Dekking tussen Silke en Its

In oktober 2016 kwam Silke voor haar dekking bij ons logeren, een paar weekjes eerder dan gepland. Dit was heel goed voor haar en voor ons, zo kon ze zich helemaal thuis gaan voelen in onze roedel. Eind november was het zover de eerste druppels bloed werden gevonden. De eerste afspraak werd gepland bij de AniCura Dierenkliniek in Eersel.

Alle onderzoeken liet ze gelaten over zich heen komen. Een enkele keer bij het bloed afnemen voor de progesteron speelde ze voor ‘Lee Towers’. Langzaam begon haar progesteron te stijgen en op dag 14 van de loopsheid stond deze ’s morgens op 9,68. Het was tijd om naar het Noorden te gaan rijden waar Its al vol ongeduld op haar stond te wachten. 

En wat vonden ze elkaar leuk, heerlijk spelen in de tuin en elkaar lekker uitdagen. Tot een dekking kwam het nog niet, voor Silke was haar allereerste keer, gelukkig niet voor de ervaren Its. Een carbid schot deed ons naar binnen verhuizen waar het spel weer verder ging, maar iets minder fanatiek. We besloten om het de volgende middag weer te proberen.

Zaterdagmiddag vertrokken we weer naar Its, dit keer gelukkig vanuit Zwolle waar ik kon overnachten. Beide lovers waren weer helemaal blij om elkaar te zien en het ritueel van de dag ervoor werd herhaald. Een tweede carbid schot gooide weer roet in het eten. Na een telefoontje vertrokken Helma en ik met beide honden naar Marianne van Dam om gebruik te maken van haar expertise.

‘Ze is nog niet zover’ werd er gezegd. ‘Hu’ was mijn reactie ‘Ze zat vrijdagochtend al op progesteronwaarde bijna 10′. Marianne’s ervaring was dat dat niet altijd alles wil zeggen. Besloten werd dat Silke bij Marianne zou blijven logeren. Zij en Helma zouden het de dagen erna met beide lovers nog een kans geven. Ik vertrok naar het Zuiden om voor mijn 7 weken oude nestje Drentsche Patrijshonden pups te zorgen. 

Maandagochtend werd ik gebeld met de vraag of ze Silke nog een keer op progesteron mochten gaan prikken. Natuurlijk vond ik dat geen probleem. Twee uur later werd ik geappt met de mededeling dat de waarde hoog was. Op mijn vraag ‘hoe hoog’ kreeg ik de reactie ‘33,3 en ze zitten nu vast!’

Wat waren we allemaal blij. De dag erna vond er nog een spontane dekking plaats onder het toeziend oog en de goede zorgen van Marianne en Helma. Die woensdag reed ik weer naar het Noorden om Silke op te halen en de dames hartelijk te bedanken voor hun inzet en hulp. Zonder hun hulp zou het dekken niet gelukt zijn.

Het wachten kon beginnen. Silke bleef nog een kleine drie weken bij ons logeren. Daarna ging ze weer naar haar baasjes die haar vreselijk gemist hadden.

 

Zie L-nest pups geboren

zooplus.nl