Lobke

 

 

 

Onze eigen Lobke ook genoemd Bregje Fenna Út it suden, is een schat van een teefje door ons gefokt.

Toen haar moeder Fenna een van haar eerste shows liep, kwamen wij op de show in Eindhoven Yep fan ’t Fûgelhiem tegen. Hij liep daar samen met zijn baasje Gea zijn allereerste show en behaalde meteen een mooie 2U.

Toen ik hem zag, wist ik het meteen als de combi Fenna & Yep goed gekeurd zou worden, wilde ik daar in de toekomst, mits er een mooi lief meisje bij zou zitten, een dochter van.

Hoezo liefde op het eerste gezicht en dan hadden we het nog niet eens over de honden zelf.

We wilden hem nog niet voor ons eerste nestje gebruiken. Het was nog iets te vroeg voor een derde hondje in de roedel. Het jaar erop was het dan toch zover. Yep was al ‘hond hier aan huis’, regelmatig kwam hij met zijn baasjes op visite. De toestemming van de NVSW-fac was binnen en eind februari 2010 kwam Yep een weekje logeren.

Lobke werd geboren op 4 mei 2010 samen met haar drie zusjes Bente – Luna – Woody en drie broers Bas – Bøkko en Brend. Ons B-nest was een heerlijk maar ook druk nestje.

Lobke bleek een heel leuk hondje te zijn qua bouw en zeker ook qua karakter. Met negen maanden liep ze haar eerste show op de clubmatch in Venray net als haar moeder Fenna. Daar werd ze Beste stabij pup en van de 10 Beste pups werd ze 3e in de ere-ring.

Dit prachtige resultaat was de eerste van vele mooie showresultaten. Trots waren en zijn wij op haar !

Na het behalen van haar Kampioenschapstitels vonden wij het tijd worden voor een nestje. Lobkes en Tjibbes pups zijn geboren op 5 juni 2013, ons F-nest ! Voor Lobke èn voor Tjibbe was dit het eerste nest. Er werden maar liefst 10 pups geboren: 4 reutjes en 6 teefjes. Lobke bleek een natuurtalent en een geboren moeder te zijn. Na een week sliep ik alweer in mijn eigen bed ! Uit ons F-nest staan twee reuen – Fabe Tjibbe Út it suden (Loebas) en Friso Tjibbe Út it suden (Bauke) – op de dekreuenlijst. Loebas en Bauke zijn alle twee al meerdere keren vader geworden. Ook hun zus Froukje Lobke Út it suden (Silke) heeft al voor mooie lieve stabiele nakomelingen mogen zorgen. Uit Silke’s eerste nestje is Lieve Silke Út it suden (Lieve) bij ons blijven worden.

Een jaar later begon het weer bij ons te kribbelen. We gingen op zoek naar een lieve mooie gezonde reu voor haar. Deze hebben we gevonden in Anton Jelmer fan de Moaie Hôvingen van Bertha van Engelen en Karin Blok.

Op 7 september 2014 zijn Lobke en Jelmer de trotse ouders geworden van ons H-nest. 2 Dochters en 4 zonen werden beiden rijker. Twee van hun zonen – Helmer Jelmer Út it suden (Dexter) en Hylke Jelmer Út it suden (Sammy) staan op de dekreuenlijst bij de rasvereniging. Sammy mag zich ondertussen papa noemen van twee nestjes. Op 3 april 2018 kreeg hij samen met Janon van Hummelstabij (Jaro-lien) in België 5 zonen en 3 dochters. In 2019 zette hij met Jiske-Frodo Rohandín (Frodo) nog eens 8 pups op de wereld. Dexter is in november 2019 met Bijke (Jikke) voor de eerste keer vader geworden van 5 zonen en 4 dochters.

Lobke’s derde nestje, ons J-nest werd 7 december 2015 geboren.  Samen met Hessel fan ’t Paradijske (Body) zette zij 3 zonen en 3 dochters op de wereld. Alle pups bleken een heel stabiel karakter te hebben, iets dat we graag zien in een nestje. Body komt uit een lijn die niet meer zo heel vaak gebruikt wordt. 

In 2017 hoopten we op een laatste nestje van onze Lobke. Al vanaf het moment dat Fenna haar eerste nestje kreeg, waren we heel nieuwsgierig of zij misschien bruin verervend zou zijn. Fenna’s oma Daisy Fan de Sulveren Mar was namelijk bruin. Dit betekende dat Fenna’s moeder Yana sowieso bruin verervend was. 

Met onze Lobke konden we gezondheidstechnisch een goede combinatie maken met een bruine reu. In Jilles (Tjibbe) vonden we een super stabiele reu die er ook nog eens leuk uitzag. 

In mei 2017 ging ik met Lobke richting Friesland, ja ja weer back to her roots, waar Lobke en Tjibbe drie fijne gemakkelijke dekkingen hadden.

Zie voor het resultaat ons M-nest. Uit dit nestje is Maike Lobke Út it suden (Maike) bij ons blijven wonen.

Lobke oktober 2018

Lobke geniet nu samen met de andere dames in onze roedel van haar pensioen.

 

zooplus.nl