O-nest

Froukje Lobke Út it suden

x

Fienorro fan it Heidehiem

 

Silke

NHSB 2927365 Froukje Lobke Út it suden

Fienor

NHSB 2858804 Fienorro fan it Heidehiem

 

 

 

 

 

 

 

Voor Silke zal het haar tweede nestje worden bij ons. Zin in het komende logeerpartijtje.

 

Fienor en Silke hebben elkaar in het voorjaar van 2018 leren kennen en waren meteen helemaal weg van elkaar – éen klik éen match. Hun samenzijn in het maart heeft echter niet tot een nestje geleid, iets dat wij zeker qua karakter van beide honden heel erg jammer vonden. Het baasje van Fienor en wij hebben toen besloten om er bij de volgende loopsheid van Silke nog een keertje samen voor te gaan.

 

Mag ik jullie voorstellen aan Fienor – Fienorro fan it Heidehiem

Toen de fokker hoorde dat ik aan jachttraining deed, mocht ik een reu pup van hem hebben. Hij jaagt met de moeder van Fienor. Zij heeft in Zweden een Veldwerk-kwalificatie behaald en ze heeft een Gebruikshonden certificaat gehaald.

Fienor werd geboren op 19 oktober 2011. Hij viel op in het nest door als eerste uit de werpkist te klimmen. Hij is middelmatig dominant en wil graag met ieder mens en hond kennismaken. Hij heeft een goed humeur en wil graag voor je werken. Naast de gewone puppycursus en gehoorzaamheidstraining zijn we met de jachttraining begonnen toen Fienor 9 weken oud was.

We volgen nog steeds samen jachttraining. Elke week op vrijdagochtend oefenen we een kleine 2 uur met een groepje van 6 honden onder professionele leiding. Daarna drinken de baasjes een kop koffie met wat lekkers erbij en kunnen de honden wat bijkomen voordat we weer naar huis gaan.

Ondertussen hebben we een aantal B diploma’s op de SJP (Standaard Jacht Proef) gehaald, 2 MAP’s (Meervoudige Apport Proef) en als top – mag ik even opscheppen – de uitnodiging voor een PJP (Provinciale Jacht Proef). Samen blijven we proberen om het SJP A-diploma te halen met zijn moeilijke dirigeer onderdeel.

Fienor is inmiddels vader van 3 nesten en er zijn 2 nesten onderweg om geboren te worden, waarvan 1 in Denemarken. 

Fienor met apport

Ik ben trots op mijn Fienor ! 

 

Hartelijke groet, Bob

p.s. Update op 3 december 2018 zijn in Denemarken 3 reutjes en 1 teefje geboren. Een van de reutjes genaamd Anor komt straks bij ons en zijn vader Fienor wonen.

 

Zie O-nest dekking en dracht

zooplus.nl