S-nest dekking en dracht

Yes vrijdag 15 mei 2020, de eerste bloeddruppel is gevonden. De loopsheid van Lieve is begonnen. We kunnen verdere plannen voor ons S-nest gaan maken. We hopen op een mooie dekking straks in Friesland.

Maandag 18 mei de 4e dag van Lieves loopsheid. We zijn er vroeg bij deze keer. Hinkes loopsheid heeft ons onze ogen geopend dat het stijgen van de progesteron ook wel eens heel vroeg in de loopsheid kan plaatsvinden.

In verband met de corona maatregelen moesten we deze ronde een afspraak maken bij de AniCura dierenkliniek in Eersel. Samen met Astrid, compleet met mondkapje, ging Lieve vol vertrouwen naar binnen waar Monique van Wijck een uitstrijkje maakte, wat bloed afnam en zelfs een endoscopisch onderzoek kon doen. 

Ondertussen werd Audrey het bazinnetje van Abe op de hoogte gebracht. Ook zij wachtten in spanning af.

De progesteronwaarde staat op 0,314 dus de volgende afspraak wordt gepland. Het blijft iedere keer weer spannend: hoe snel stijgt ze, wanneer kunnen we richting de dekreu, zal de dekking lukken? Krijgen we over twee maanden een mooi nest pups?

De mogelijkheden om in Friesland te overnachten zijn bekeken. Hondenpension Driehuis te Knegsel is gebeld, zodat onze andere dames straks opgevangen kunnen worden. 

Vrijdag 22 mei de 8e dag van Lieves loopsheid gaan we voor de tweede keer richting Eersel. De progesteronwaarde is iets gestegen naar 0,8 maar is nog veel te laag. We hebben een rustig weekend voor de boeg. 

Maandagmiddag wordt er voor de derde keer progesteron geprikt. Lieve laat het gelaten over zich heen komen. Het gaat de goede kant op: waarde 3,53. Kijkende naar Lieve, besluiten Astrid en ik de volgende dag naar Friesland af te reizen. Dit tegen het advies van de kliniek in om woensdagochtend weer te prikken. Ons verblijf in Hotel De Watersport wordt geboekt en Audrey gebeld. We gaan in ieder geval dinsdagmiddag een kopje koffie drinken in Ijlst.

Dekking

 

ONZE WACHTLIJST IS VOL !

 

Zie ons S-nest pups geboren


zooplus.nl