S-nest dekking en dracht

Yes vrijdag 15 mei 2020, de eerste bloeddruppel is gevonden. De loopsheid van Lieve is begonnen. We kunnen verdere plannen voor ons S-nest gaan maken. We hopen op een mooie dekking straks in Friesland.

Maandag 18 mei de 4e dag van Lieves loopsheid. We zijn er vroeg bij deze keer. Hinkes loopsheid heeft ons onze ogen geopend dat het stijgen van de progesteron ook wel eens heel vroeg in de loopsheid kan plaatsvinden.

In verband met de corona maatregelen moesten we deze ronde een afspraak maken bij de AniCura dierenkliniek in Eersel. Samen met Astrid, compleet met mondkapje, ging Lieve vol vertrouwen naar binnen waar Monique van Wijck een uitstrijkje maakte, wat bloed afnam en zelfs een endoscopisch onderzoek kon doen. 

Ondertussen werd Audrey het bazinnetje van Abe op de hoogte gebracht. Ook zij wachtten in spanning af.

De progesteronwaarde staat op 0,314 dus de volgende afspraak werd gepland. Het blijft iedere keer weer spannend: hoe snel stijgt ze, wanneer kunnen we richting de dekreu, zal de dekking lukken? Krijgen we over twee maanden een mooi nest pups?

De mogelijkheden om in Friesland te overnachten zijn bekeken. Hondenpension Driehuis te Knegsel is gebeld.  Onze andere dames kunnen straks opgevangen worden. 

Vrijdag 22 mei de 8e dag van Lieves loopsheid gaan we voor de tweede keer richting Eersel. De progesteronwaarde is iets gestegen naar 0,8 maar is nog veel te laag. We hebben allemaal een rustig weekend voor de boeg. 

Maandagmiddag wordt er voor de derde keer progesteron geprikt. Lieve laat het gelaten over zich heen komen. Het gaat de goede kant op: de progesteronwaarde staat op 3,53. Kijkende naar Lieve, besluiten Astrid en ik de volgende dag naar Friesland af te reizen. Dit tegen het advies van de kliniek in om woensdagochtend weer te prikken. Ons verblijf in Hotel De Watersport wordt geboekt en Audrey gebeld. We gaan in ieder geval dinsdagmiddag een kopje koffie drinken in Ijlst.

 

Dekking

Het was een goede zet van ons om dinsdag al richting Ijlst te gaan. Aangekomen bij Abe en zijn baasjes duurde het nog geen vijf minuten of de twee stonden al gekoppeld. 

Wat een luxe, wat fijn dat de dekking(en) zo snel en mooi verliepen. De rest van de week konden Astrid en ik lekker vakantie houden in het mooie Friesland en onze vrije tijd om de geplande dekkingen heen plannen.

Dank je wel Audrey en familie voor jullie gastvrijheid.

video 4e dekking

Dracht

Al vrij snel liet Lieve allerlei symptomen zien die konden duiden op een dracht. Ze sliep veel, at niet maar vrat – een unicum voor deze niet zo’n denderende eter. Ook begon haar figuur al vrij snel te veranderen, niet dat ze dikker werd ze werd vooral breder.

 

Video dracht

It sil heve !

 

Zie ons S-nest pups geboren


zooplus.nl