P-nest dekking en dracht

P-nest dekking en dracht

 

2 Februari 2019 – onze Sterre is loops ! Het baasje van Kiet is op de hoogte gebracht.

De komende week gaan we bij Sterre een uitstrijkje maken en haar progesteron waarde bepalen. Alles gaat weer gebeuren bij de AniCura dierenkliniek in Eersel waar we ondertussen kind aan huis zijn.

Woensdag 6 februari zijn we voor de eerste keer naar Eersel gegaan. Een uitstrijkje werd gemaakt en inwendig endoscopisch onderzoek wees uit dat alles er goed uit zag. Donderdag kwam de uitslag van het uitstrijkje al binnen – de kweek was negatief dus alles oké  – Sterre had geen antibioticum nodig. Afgesproken werd om op vrijdagmiddag dag 7 van Sterre’s loopsheid voor de eerste keer progesteron te prikken. 

Vrijdagmiddag 8 februari de progesteronwaarde staat op 2,69. De vorige keer is Sterre’s progesteron snel door gestegen, in twee dagen tijd steeg deze van 2,8 naar 11,1. Daarom gaan we zaterdagmiddag weer prikken.

’s Zaterdagmiddag om 16 uur waren we weer bij de dierenarts. Super relaxed liet Sterre zich voor de tweede keer bloed afnemen. Nu stond de progesteron op 4,22. Besloten werd om ook zondagochtend opnieuw de progesteron waarde te bepalen. Na de uitslag van 8,4 besloten we om ’s middags naar Kiet in Berlaar te rijden.

Daar werden we gastvrij ontvangen door zijn baasjes Luc en Katja. Wat hebben we genoten van het samenzijn van Sterre en Kiet. De hofmakerij van honden is echt fantastisch om te zien.

 

Sterre en Kiet in love – video

Er breekt weer een spannende tijd aan. We gaan duimen draaien dat Sterre mag behouden en dat ze een goede dracht mag hebben. Hopelijk resulteert al onze moeite half april in een mooi gezond nestje Drentsche Patrijshonden pups.

Donderdag 14 maart gaan we ’s middags voor de echo. Duimen jullie mee?

 

Echo

It sil heve – Sterre en Kiet verwachten samen pups. Het is altijd fijn als de inspanningen van fokker en dekreu eigenaar tot een mooi resultaat leiden. Half april mogen de Drentsche Patrijshond pups geboren worden.

 

Sterre echo pups                                 video

Dracht 

Sterre doet het goed. Ze slaapt meer en is net als de vorige keer een stuk rustiger.

Nog even een paar weekjes rust voor haar en voor ons. Hopelijk kunnen we daarna weer genieten van een mooi nest Drentsche Patrijshond pups. We hebben er zin in.

 

 

Zie ons  P- nest pups geboren


zooplus.nl