Helmer Jelmer Út it suden

Helmer Jelmer Út it suden

 

Mogen wij jullie voorstellen aan Helmer Jelmer Út it suden – roepnaam Dexter.

Dexter is een Friese stabij reu geboren op 7 september 2014 bij fokker Elize Helmer bij Kennel Út it suden te Duizel.

Vanaf pups af aan is Dexter een zeer geliefde hond bij heel veel mensen. Op zijn favoriete plek “de speeltuin” achter bij ons huis willen veel kinderen van alle leeftijden met hem spelen. Hij weet erg goed om te gaan met kinderen. Door zijn mooi bouw, zwarte stippen op zijn poten & de zwarte mantelkleur op zijn rug krijgt Dexter erg vaak leuke complimenten overal waar hij loopt, op straat, in de bossen, in de steden en zelfs in het buitenland.

Door zijn lieflijke karakter straalt hij altijd vrolijkheid uit en wil hij de roedel zoveel mogelijk bij elkaar houden. In de bossen geniet hij het meest, vooral als hij met een tennisbal kan spelen waar hij erg gek op is. Hij neemt ook uiteraard de tijd voor snuffelen, behoeftes & socialiseren. Zwemmen, tja, daar is hij erg gek op. Op het strand, in sloten of in meren waar dan ook als hij de mogelijkheid krijgt om de zwemmen pakt hij zijn kans, vooral als de bal in het water wordt gegooid. 

 

 

Net als veel honden vindt hij vuurwerk en onweer niet leuk, elke keer weer is het een feest in het huis of op straat. Op dat soort momenten nemen wij de tijd voor hem en proberen wij hem daarin veel te ondersteunen op de momenten dat hij het nodig heeft. Met eten is hij erg kieskeurig en verwend, daardoor heeft hij bepaalde voorkeur voor wat hij wel en niet eet. Hij laat gerust ook zijn eten staan als hij het niet lekker vindt, of hij gaat het later opeten. Koekjes gaan er altijd goed in, vooral die van Pedigree Trio’s daar hij is erg gek op.

Op straat en in huis luistert hij erg goed naar de basiscommando’s, maar ook is hij heel af en toe een tikje eigenwijs. Het eigenwijze hoort ook bij zijn ras de Friese stabij. Vooral als er een loopse teef in de buurt is of heeft gelopen dan willen er wel eens wortelen in zijn oren zitten. 

Uit het nest bleek hij een erg aanhankelijke hond te zijn en dat maakt het soms lastig om hem in de avonduren alleen te laten. Gelukkig kan hij prima alleen overdag thuis zijn en is er ’s avonds bijna altijd iemand thuis.

 

Groetjes,

Chris en Amber

 

1e nest Dexter X Bijke 04-11-2019

2e nest Dexter X Wyb ..-..-2021

 

Dexter heeft zijn eigen Blog pagina: Dexter – Helmer Jelmer Út it suden

zooplus.nl