I-nest dekking en dracht

I-nest dekking en dracht

 

Loopsheid en dekking

Begin maart is Renske loops geworden. De precieze datum wisten we niet, daarom zijn we eerder dan normaal naar de dierenarts gegaan voor een bacterieel onderzoek en de progesteronbepaling.

We waren inderdaad nog veel te vroeg. Na twee weken was het eindelijk zover. De progesteronwaarde was hoog genoeg om weer in de auto naar Exloërveen te stappen. Terwijl wij onderweg gingen, werd ook Squanto bij zijn baasjes opgehaald. 

Dezelfde avond en de dagen erna vonden de dekkingen plaats. Squanto en Renske zijn helemaal weg van elkaar en de dekkingen waren dan ook zeer ontspannen.

 

Tweede dekking - weer even wachten voordat we elkaar weer los laten Froukje !

Tweede dekking – even wachten voordat we elkaar weer los laten Froukje !

 

Nu is het wachten geblazen, over een vijf weken laten we een echo maken dan weten we of Renske en Squanto samen pups krijgen.

 

Dracht

De afgelopen weken heeft Renske net als de vorige keren veel geslapen, is ze knuffeliger en rustiger geworden. Ze heeft alle symptomen die aangeven dat ze drachtig zou kunnen zijn.

Zeker weten we dat pas als we een echo maken.

 

De echo is op 20 april gemaakt bij de AniCura dierenkliniek in Eersel.

Er zijn meerdere kloppende hartjes te zien en een van de pups ligt zelfs met zijn of haar voorpootjes te trappelen. Het is een prachtige echo gemaakt door Bregje. Dank je wel hiervoor.

 

Echo Renske 2015 04 20

 Echo pups van Renske en Squanto                     video

 

Renske is bijna aan het einde van haar dracht.

Haar temperatuur begint te dalen, haar flanken zijn ingevallen, ze verliest slijm en ook de haren bij haar tepels vallen uit. De pups trappelen regelmatig zichtbaar in haar buik.

Renske doet het nog steeds goed, slaapt veel maar ook dat hoort erbij.

Nog eventjes dan mogen de puppy’s komen !

 

Zie ons I-nest pups geboren 


zooplus.nl