25-2-2007 Fenna 13-12-2017

 

 

Fenna werd op 25 februari 2007 geboren als Geertje van Maarheez’s Hof bij Lies Keeman in Balen (gemeente Lommel) in België.

Ze heeft twee broertjes en vier zusjes. Haar broer Buddy (Gerrolt) woont in Amerika, haar andere broer Frodo woont in Zoetermeer bij de familie Welschen-Peters. Een zusje woont ook in Amerika. Een ander zusje Stabi (Gretha) woont in Tsjechië en twee zusjes wonen in België. Samen met Gitta heeft ze al eens in de ring gestaan. Fenna kreeg toen een mooie 1U en was beste teef.

Fenna’s mama heet Yana en haar knappe papa heet Stabylands Foppe von Anne-Djulre. Hij heeft meerdere kampioenstitels op zijn naam staan. Een papa om trots op te zijn.

Papa Foppe heeft zijn looks niet van een vreemde. Ook zijn vader Anne en diens vader Jurre hebben heel wat titels binnengehaald.

Fenna is een schat van een teefje. Heel lief naar andere honden en mensen, vooral kinderen. Af en toe een beetje voorzichtig, eerst de kat hm hond uit de boom kijkend, iets dat niet vreemd is voor een stabij.

Ze heeft de showresultaten behaald die nodig zijn om zelf mama te mogen worden. Ook heeft ze van haar mama en papa mooie A-heupen gekregen.

Fenna heeft op 21 april 2009 haar eerste 8 pups gekregen samen met Maiko fan Mel’s Famke, ons A-nest: 5 zonen en 3 dochters. Alle acht maken het goed en ze hebben lieve baasjes. Van haar zonen staan Aiko Foppe Út it suden en Arjen Hylke Út it suden op de dekreuenlijst. Aiko heeft de titels Nederlands Jeugdkampioen en Nederlands Kampioen op zijn naam staan. Super trots zijn wij op hen en hun baasjes.

Op 4 mei 2010 heeft Fenna samen met Yep fan ’t Fûgelhiem 3 gezonde zonen en 4 dochters gekregen. Uit dit mooie B-nestje is Lobke bij ons blijven wonen !!

Na een gezellige logeerpartij hebben Fenna en Kwibus fan ‘e Blommetún op 17 november 2011, 3 mooie dochters en 1 knappe zoon gekregen. Samen vormen Sanne Diede Doutske en Joep ons D-nestje.

Na 3 prachtige nestjes geniet Fenna ondertussen van haar welverdiende rust. Ze moedert nu vol liefde over de pups van onze andere dames die in huize Helmer geboren worden.

 

Lieve Fenna ?

Op 13 december hebben we je totaal onverwachts moeten laten gaan.

’s Morgens was je helemaal niet lekker. Je kwam me niet begroeten zoals je iedere ochtend deed: lekker kroelen en je heerlijk uitrekken en kopjes geven om daarna weer te gaan liggen tot je eten kreeg. Je wilde niet uit je biabed komen. Wel had je dorst, geen koorts wat ik even dacht. Je hebt het stuk vlees nog gegeten dat ik voor je klaarmaakte. Maar je was duidelijk niet lekker ?
Kreeg je eigenlijk niet naar buiten om te plassen en ik heb je maar weer naar binnen gedragen. Om 14 uur stond de drachtecho van onze Sterre gepland en Theo en ik hebben je meegenomen.
Hanneke heeft jou meteen onderzocht, het zag er niet goed uit. Twee tumoren in de lever en twee tumoren in de milt.
Ik voelde je onder mijn handen kouder worden. Je zou t niet meer halen om thuis bij je vriendinnen afscheid te nemen. We hebben je rustig in laten slapen. Theo Sterre en ik waren erbij. Onze stuiterbal werd meteen rustig – ze had het meteen door dat je er niet meer was en begon je helemaal af te likken. Hoe speciaal was dat om te zien.
Je was erbij toen een kwartier later werd bevestigd dat Sterre in januari voor eerst zelf mama ging worden. Hoe dubbel was dat op dat moment. Dood en nieuw leven zo dicht bij elkaar.
We hebben je mee naar huis genomen zodat de honden- en mensenroedel afscheid van je konden nemen.

Lieve Fenna we missen je vreselijk.
? Onze eigenwijze Fries, eeuwige blije gup, lieve mama oma overgrootoma van zoveel mooie lieve honden? bij ons leef je verder in Lobke Lieve en Maike.

Zonder jou waren ook Renske en Sterre niet in ons leven noch Amalia bij Sylvia.

Dank je wel voor alle fijne jaren dat je bij ons was Fenna – we hadden graag nog langer met je willen genieten ?


zooplus.nl