Dag lieve Renske

Dag lieve Renske

 

 

Lieve Renske ?

Wat heb je ons laten schrikken. ‘Hebben we iets aan je gemerkt?’ Nee, je was wel ietsjes afgevallen maar er rinkelden geen alarmbellen. Je gewicht wilde wel eens wisselen met alle hondensnoepjes hier in huis. We maakten ons dus ook geen zorgen. Je was altijd vrolijk, enthousiast en je at bijna altijd goed.

Dinsdag 8 januari toen ik thuis kwam van mijn werk, vertelde Theo dat je niet lekker was. Je had overgegeven en wilde geen snoepjes aannemen (!) hij vond je mat. Je kwam mij begroeten, misschien inderdaad niet zo enthousiast als altijd maar je kwam en bleef bij me in de buurt. Ik vond je koud en heb je getemperatuurd: 35,9 graden, je tandvlees was akelig wit.

We zaten binnen een half uur bij de dierenarts in Eersel. Hanneke voelde niets aan je lymfeklieren, hoorde niets aan je longen noch hart. Bloed werd afgenomen daar was niets geks aan te zien. Echo van de milt en lever was oké. Bij de darmen zagen we wel een verdikking in de darmwand. Röntgenfoto van hart en longen liet niets zien. Er werden geen bloedingen gevonden.

Toch nog maar een hartecho maken. Het hartzakje was gevuld met vocht waarschijnlijk afkomstig van een tumor die we aantroffen op je hart, daardoor kon het niet goed pompen. Jouw hart dat zo groot was voor alle honden en mensen om je heen. We vermoeden dat de harttumor een uitzaaiing was van het (mogelijke) carcinoom in je darmwand. 

Je was nog niet benauwd maar je was zo ècht niet lekker. 

Lieve Renske we hebben de beslissing genomen om je te laten gaan. Wat deed ons dat ontzettend pijn. Je hebt ons zoveel gegeven in de bijna 9,5 jaar dat je bij ons was. Veel te kort nog.

Vele shows hebben we samen gelopen en daardoor heel veel lieve mensen leren kennen. Met Theo heb je jachttraining gedaan en wat heb je daar samen met hem van genoten. Apporteren deed je als de beste, je wilde o zo graag voor ons werken met een aai of snoepje als beloning.

Vier prachtige nestjes heb je ons gegeven. 24 Lieve zonen en dochters lopen er van je rond. 24 Drentsche Patrijshonden die het leven van hun baasjes verrijken. 

 

Dank je wel lieve lieve Renske ? voor alles dat je ons de afgelopen ruim 9 jaar gegeven hebt. Dank je wel voor alle knuffels voor alle lachmomenten dank je wel voor alles. 

Groetjes aan Bente en Fenna aan de andere kant van de regenboog ?

 

Nieuws0 comments